понеделник, 31 август 2015 г.

Часовниците Ice Watch, колко струват?

Само преди няколко години, тези от вас, който са по-запознати с часовникарството, а дори и обикновените купувачи, със сигурност видяхте този часовник. Обикновено изработен в светли, искрящи цветове, който са само като за малките дами, който обичат да се обличат екстравагантно. Но какво стана с него, къде изчезна?

Отговорът е много лесен. Макар, че изглеждаше наистина като парче лед, този часовник имаше ненормална цена. Срещаше се при най-ниска сума от 100лв. Замислихте ли се изобщо какво сте купували (ако сте го закупили)? Замислихте ли се, че това е парче пластмаса, което струва повече от 100 лв? Няма никакви функции, освен да ви показва часа и нищо повече. Това обаче не е единственият проблем. Освен че давате такава сума пари за най-обикновен часовник, вие нямате никакъв избор, освен на цвят. Шарени, червени, сини, зелени и прочие и прочие.


Дори тук не свършва всичко. Тъй като са толкова ярки на цвят и стоят като детски играчки, нормално е кръгът от хора, който ги носят да се стесни още повече. Какво стана — освен че са скъпи, ограничени само от цвят, дори има малко хора, който биха би били носили на различно място от училище или купон, те пак направиха голям успех. Незнайно защо хората полудяха по тях, а те не включваха нищо кой знае какво.



Механизмът им вероятно е някой японски, изваден от часовник за 10 долара. За цената от 10 долара, можете да си купите реплика на часовника, която се различава с изключително малко фактори и пак щяхте да сте по-добре от повечето закупили съответния часовник. Още по-прецакани ще се почувствате, когато разберете, че не можете да си избиете парите обратно. Никой няма да купи този часовник на по-висока цена и не си мислете, че като го държите няколко години в перфектно състояние, той ще поскъпне. Виждали сте стари, детски часовници с избледнели циферблати и разкъсани каишки, нали? Взимате ги, разглеждате ги и ги оставяте от, където сте ги взели. Същото, ще се случи и с вашия часовник. Може да се надявате, че след много, много години, някой ще ви купи часовника, защото е антика или му е харесал на цена, която вас ви устройва, но за това няма големи шансове. По-добре се убедете, че не сте направили грешния избор твърде късно.

Статията е състеване от екипа на сайта IskamChasovnik.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар