неделя, 15 септември 2013 г.

Bulgari представя нов лимитиран и интересен мъжки часовник

Точно преди три дни марката Bulgari направи огромен жест като представи новия си лимитиран модел часовник. Може би малцина от Вас знаят , но марката води началото си от Рим, тоест е с италиански корени. Така производителите решиха да отдадат почит на театралната история на Италия като създадат часовници с дизайн изцяло по темата. И това разбира се не са какви да е часовници, а такива с ретранслатори и автоматично навиване, наречени: Commedia del'Arte.

Часовниците от серията биват точно три модела с различен дизайн, а всеки модел има лимитиран брой копия, точно по 8. Така общо притежателите на такива часовници в света ще бъдат само 24. Тези часовници се отличават основно със своите сложни движения, уникално изработени циферблати, малки движещи се фигури, които се движат елегантно върху богато боядисан и гравиран фон. Нещо като личен куклен театър, които прави специално представление за Вас в часовника ви.


Името на колекцията и на часовниците като цяло- Commedia del'Arte, води началото си от 16-ти век, когато става модерно определени артисти, скитници да създават собствен театър, като импровизират по улиците на големите градове. Така се организира един вид уличен театър от много маскирани изпълнители. Трите известни маскирани герои, изобразени върху страниците са съответно Бригела, Пулцинела и Арлекин. Фоновете на циферблата изобразяват дизайна на съвремените италиански дворци, някои венециански и неаполитански декори.

Движението на часовниците Bulgari се осъществява от калибър BVL 618, те са оборудвани също и със специални механизми, благодарение на които на всеки точен час, се чуват определени специални звуци от часовника, а самите фигури на него започват да се движат. На часовника с греой Бригела, основната фигура започва да размахва широко ръце, докато фоновите изображения се движат обратно на движението на часовниковота стрелка. Така се създава илюзията, че сякаш музикалните артисти наистина свиярт вътре в часовника, защото от него се носят интересни и приятни мелодии.


Марката през последните години наистина се развива в тази насока относно специалните гонг мелодии на всеки точен час. Но този път тези модели наистина са нещо ново, нещо по-добро. Те изкарват от себе си по-дълбок звук и съответно по-голям резонанс. Звукът е подпомаган и от т.нар. слухова оптимизация, самият часовник е изграден от 18 каратова злато и смес наречена Magsonic, която е специално разработена за усилване на резонанса в часовника.

Циферблатът за тези модели е уникален и разбира се създаден от най-големите майстори в Женева. Направен от 18 карата злато той съдържа в себе си специални занаятчийски техники като миниатюрна живопис и гравиране. Изработката и изливането на всички фигурки по тези часовници, отнема наистина много време, между 6-8 месеца. Затова и цената им е повече от висока. Ако искате да разгледате други механични часовници, съобразени с българския пазар и достъпни за всеки, то вижте тези мъжки часовници. Различни модели за всеки вкус. Доставката е бърза и евтина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар