петък, 26 септември 2014 г.

Различни видове часовници и техните функции

Видове часовници. За голям процент от хората часовникът е средство, което ги затяга и поставя деня им във времеви рамки. Те нямат интерес нито към марки, нито към стилове, а още по — малко от устройството на часовниците. Ако обаче, ви е не сте член на тази част от обществото, вероятно цените часовникът, освен като начин за отмерване на изминалото времето, но и като творба на изкуството, чийто механизъм е нещо уникално направено от човешка ръка или плод на човешкия гений. Нещо интересно и различно, което изглежда добре и работи също добре. В следващите няколко реда, ще ви запознаем с някой основни неща при часовниците. Ще се удивите колко много неща може да научите свързани с тях и колко различни модела може да има.

Аналогови часовници....
За аналоговите часовници.. се знае, че се смятат за собственици на най — простия механизъм. Те измерват времето посредством стрелки и функциите им най — често се ограничават до показване на час, дата, ден и в много редки случаи притежават хронометър или аларма. Предпочитани са от много хора, заради изчистения си дизайн, не ангажираш по какъвто и да е било начин, дали с дрехите или нещо друго.


Хронографски часовници.
Тази категория часовници. се славят с прецизната и уникално сложна изработка. Циферблата на хронографския часовник е направен по-специфичен начин, за да бъде възможно измерване, дори на частица от секундата. Модерните хронографи притежават множество функции, като някои от тях дори имат лунните фази. Много подходящи са за спортни или авантюристични натури. Като недостатък може да се отбележи малко по — скъпата поддръжка, която се дължи на специфичните умения, които са нужни за поправяне на сложния механизъм. Това разбира се е напълно нормално, затова и самата покупка на часовник хронограф е малко по-сериозна. Този тип часовници са една идея по-скъпи от другите механични и автоматични модели.


Дигитални часовници.
Дигиталните часовници са едни от най — предпочитаните от хора във всички възрастови групи и изключително разпространени. Това е така благодарение на простия начин за управление и настройване. Високо устойчиви, подходящи за спортисти и активни хора, дигиталните часовници са снабдени с много различни функции. Дизайнът им е изкушаваш и всеки мъж притежава или е притежавал поне един часовник от този вид.


Механични часовници

Механичните часовници са вероятно най-старите. Винаги са били предпочитани от истинските привърженици на часовниците. Изработват са от стотици миниатюрни частици, които по свой начин съвпадат и работят в синхрон. Като недостатък при тях е фактът, че изостават. Но това се получава, само ако бъдат навивани рядко. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар