вторник, 24 март 2015 г.

Перфектен часовник за нашата стая, как да изберем?

Купуването на часовник за стаята може да ви изглежда като детска игра, но понякога има повече минуси от колкото плюсове, ако не се замислите малко и не прецените какво точно ви трябва. Като за начало, трябва да помислите какъв вид ви трябва и за какво точно. То е ясно, че ще гледате часът на него, но все пак — искате да го виждате нощем, ако работите до късно или искате да изпъква на фона на всичко друго денем. Да бъде част от интериора и да се вписва успешно във визията на стаята. Така да се каже да бъдат в еднакъв стил.

Двата основни типа са:
Часовник за стена — тук изборът не е беден, но донякъде ограничен от възможности, защото стенните часовници, не ви предлагат кой знае какво от няколко големи стрелки и нищо повече. Все пак много хора обичат такива часовници, защото са с доста големи размери, часа се вижда то далеч, а и някак си свикнал да поглеждаш всеки път към стената и да виждаш часа.


Много рядко можете да улучите часовник за стена, който има повече функции и показва ден, температура например или дори да свети в тъмното. В повечето случай те са за допълнение към стаята или се взимат за деца, тъй като вариантите им с детски герой и форми са много повече. Преценете на какво разстояние най-често се намирате от него, защото ако стрелките са прекалено малки, няма да можете да го виждате добре. А все пак часовникът е създаден, за да показва часа.

Часовник за бюрото — може и на маса, шкафче, библиотека, но всичко, което не стои на стената. Вярвам сте виждали доста такива часовници. Там имате някакъв по-голям обхват, защото често сте по-близо до часовника (когато сте на бюро или минавате покрай него в стаята като така, можете да се спрете на нещо по-малко и симпатично. Много полезни са часовниците, който имат светещи стрелки или направо цифри. 


Ако ги оставите на точното място, вечер с лекота ще виждате колко е часът, без да ви се налага да морите очите си докато сте още сънени. Може да имат вградено радио или аларма, което ги прави още по-функционални. Ако обаче не обичате да ставате рано сутрин, а често Ви се налага, като освен това сте понякога и агресивни тези ви качества определено могат да скъсят живота на вашият нов часовник за бюро с аларма. Вероятността някоя сутрин да го запратите с все сила към стената е доста голяма


Помислете и за мотивите на стаята. Няма да е много коректно да сложите часовник с формата на автомобилна гума в стая с розови стени и покривки. Замислете се за заобикалящата часовника среда, защото когато някой ви посети, ще иска да види всичко в синхрон, а не някой изключително странни и натрапващи се неща да му бият на очи. Има толкова много модели по магазините, а ако смятате, че те няма да са ви достатъчни, можете да погледнете и някой онлайн. Гарантирано, ще се намери нещо и за вас и вашият дом.

Няма коментари:

Публикуване на коментар